Aktiviteter

Aktiviteter i samband med konferens

Att kombinera en konferens/möte med aktivitet brukar vara väldigt uppskattat av våra grupper här hos oss. Det finns enklare aktiviteter som Kubb, Boccia, Jätteplockepinn och Kast med hästsko som kan utövas precis utanför huset på våra grönområden. Eller bara en frisk promenad runt sjön!

Vi har även ett bra samarbete med Sherlocked, Utmaningarnas hus, Samspel-Skapa en orkester. Dessa aktiviteter ger gruppen många skratt, roliga och utmanande stunder tillsammans.Vill ni utöva en lite mer konstnärlig aktivitet rekommenderar vi Ateljé Råbygård med drejning och känner du för något mer smakfullt har vi Ahlgrens konfektyr som håller i chokladprovning.

Nedan ser ni en kort presentation av aktiviteterna. Bara återkom så hjälper vi er vidare med ett passande förslag. Vill ni använda er av egna aktörer utanför vårt aktivitetsnätverk behöver vi kontaktas innan för genomgång och godkännande.

Utmaningarnas hus

Hos denna samarbetsparters finns flera alternativ på roliga aktiviteter – allt från Garden Olympics – en utomhusaktivitet som erbjuds maj-augusti, till In a box som är en spännande aktivitet även för hybridmöten. Alla lag får en väska fylld av praktiska och kluriga aktiviteter som kan lösas både individuellt och i grupp.

Team Factory är ett spel där er arbetsplats blir en spelplan. Rotera mellan stationer där ni som lag tar er an egenhändigt gjorda uppdrag. Game show-konceptet är enkelt: era supertaggade värdar för kvällen guidar er genom spelet fyllt av kreativa, praktiska och underhållande uppdrag.

Kryast

Ytterligare en utmärkt samarbetspartners när det kommer till aktiviteter med utmaningar som testar både fysisk styrka och mentalt fokus är Kryast. Kryast erbjuder aktiviteter som Bäst i test, Mästarnas mästare, Backpacker och Jeopardy – se deras presentation i pdf-filen här!

Paketinslagning med Kristin Olson

Kristin utbildar och håller workshops i vacker presentinslagning för både privatpersoner och företag. Utöver det inspirerar hon också dagligen med tips och idéer på sociala medier.

Aktiviteten utformas utifrån målgrupp och önskemål. Nedan ser du ett upplägg på en generell workshop på 2 timmar.

• Beräkna papper utan att slösa
• Do’s and don’ts när man slår in paket, vad är det som gör ett paket vackert och skapar wow-effekt (utan krusiduller)
• Grundläggande kunskaper för att göra den perfekta presentinslagningen
• Den perfekta rosetten
• Den bästa inslagningen för knepiga former
• Kreativa inslagningar

Minsta antal deltagare är 4 personer.
Lägsta kostnad 2.500:-

Mindfulness med Ny Insikt – Christel Lilja

A – STÖRRE MEDVETEN NÄRVARO MED MINDFULNESS
Inspirationsföreläsning som skapar förståelse för hur träning i medveten närvaro – mindfulness – kan hjälpa till att bland annat hitta tillbaka till fokus trots en pressad arbets- eller livssituation.

Ni får en inspirerande föreläsning om:
– vårt ursprung och hur vi påverkas av stress
– vikten av återhämtning
– vad mindfulness är och vad som händer i hjärtat och hjärnan vid träning
– vad forskningen säger

Beroende på uppdragets längd gör vi också en eller flera övningar så att ni får prova på mindfulness och även få konkreta övningar att ta med och använda i vardagen på jobbet och hemma.

Tid: 60 – 90 – 120 minuter
Pris: 395 – 495 – 550 kr per person exkl moms
Minsta antal deltagare: 8 st

Vid färre antal deltagare, önskemål om annat upplägg eller kombination med alternativ B nedan – be om en offert.

B – ÖVNINGAR OCH VERKTYG FÖR ÖKAT FOKUS OCH STÖRRE MEDVETEN NÄRVARO

Förutom att prova på olika sorters övningar i mindfulness får ni här med er konkreta tips och verktyg att ta med in i vardagen för att lättare hitta tillbaka till fokus och närvaro.

När vi blir medvetna om våra tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser – då fördjupas ögonblicket. Den medvetna närvaron ökar, det blir lättare att hitta tillbaka till fokus – till här och nu – och man blir också mer medveten om sina automatiserade beteendemönster.

Vi skräddarsyr det upplägg som blir bäst för er. Exempel på övningar vi kan göra är olika andningstekniker, meditationer, kroppsscanningar, övningar i rörelse t.ex. mindful yoga (yinyoga), mindful qigong och mindful walking, vandring där vi utgår från gården, fokusövningar två och två.

Ni kommer som ni är och det krävs inga ombyteskläder. Valet av övningar, väder och hur ni känner avgör om vi är inne eller ute. Kanske både och.

Tid: 60 – 90 – 120 minuter

Pris: 395 – 495 – 550 kr per person exkl moms
Minsta antal deltagare: 8 st

Vid färre antal deltagare eller önskemål om längre upplägg – fråga efter en offert.

Båda aktiviteterna ovan kan bokas fristående eller kombineras med alternativ A respektive alternativ B. Fråga efter en offert.

Läs mer om Ny Insikt på www.nyinsikt.com

Tre- eller femkamp

De här roliga klassikerna är utomhus på våra gräsmattor och därmed beroende på väder. Välj valfritt mellan bland annat Kast med Hästsko, Boccia, Krocket, Jätte PlockePinn, Bean Bag Toss och Kubb. Vi tillhandahåller regler och poängblock till varje utmaning. Så klart kan man även välja att bara göra ett av spelen.

Dreja & Bygga i Lera på Ateljé Råbygård

En kort promenad ner på Byavägen ligger trevliga Ateljé Råbygård där ni kan prova på det keramiska hantverket som att ringla, kavla, dreja och skulptera, allt efter era önskemål. Minimum antal deltagare är 6 personer och max är 12. Är ni en större grupp kan en aktivitet skräddarsys.

Chokladprovning

Ahlgrens Konfektyr med butiker både här i Lund och Malmö, är en av våra samarbetspartners när det kommer till chokladprovning. Helt efter era önskemål. Bara återkom med önskemål. Så återkommer vi med ett sött och gott förslag.

Skapa en Orkester

Att skapa ett vinnande team är inte det lättaste. Att få alla samspelta är A och O när man till exempel ska bilda en orkester, men även i alla sorters team. Samspel Team Music hjälper er med just detta på ett fantastiskt och oförglömligt sätt! På ca 2 timmar kommer ert team att spela ljuvlig musik tillsammans, och kanske upptäcker ni även en del nya talanger i teamet…

Våra fotoväggar

Sammanlagt består våra fotoväggar av över 150 foton på både kända och mindre kända personer och uppfinningar, platser och byggverk. Utmaningarna är oändliga; lärorikt, roligt och garanterat några Aha moments!

Bensträckare/promenad

Precis utanför gården finns ett trevligt promenadstråk som går runt den lilla sjön. Ta med gruppen på en liten bensträckare och få samtidigt lite frisk luft. Kostnadsfritt och bra för hjärta och hjärna!

Sherlocked

Sällskapet delas upp i team som sedan ska lösa ett flera decennier gammalt fall (eller case som de kallar det). Med hjälp av bevismaterial gäller det att vara första laget att knäcka fallet. Det finns flera olika Cases att lösa så detta kan man göra flera gånger. Otroligt roligt, spännande och mystiskt! 60-90 minuter.

Sällskapsspel

Vi har även olika sällskapspel (Schack, 4 i rad, kortspel, luffarschack) och Knep & Knåp som man kan låna gratis i baren.