Om oss

Om Råbylunds Gård

Historia

Gården köptes ut från kyrkans ägor 1785, men släkten som fortfarande driver gården kom till Stora Råby redan på 1600-talet. Allt detta vet vi från kyrkoböckerna, men också från det gårdsarkiv som följt gården sedan flera hundra år. Nuvarande ägare, Håkan K Pålsson, barnfödd på gården flyttade tillbaka 2003 efter studieår i Lund, mobila äventyr i Schweiz, kurortsupplevelser i Västerbotten och managementår i Stockholm. Ett omfattande renoveringsarbete har skett sedan dess – alla gårdens byggnader har renoverats, byggts om och byggts ut.

Vad erbjuder vi

Råbylunds Gård är en mötesplats för såväl affärskunder som privata kunder i byn stora Råby, alldeles i utkanten av Lund! Vi erbjuder konferensmöjligheter, restaurang, ett vardagsrum, en arbetsplats och ett ställe att bo på – allt i ett.

På gården finns en restaurang med plats för omkring 100 ätande gäster med tillgång till en uteservering med utsikt över Råbylundsparken och Råbysjön. Gården erbjuder fyra konferenssalar i olika storlek och fyra mindre grupprum. Det finns 31 kontorsmoduler, ca 20 platser i vårt öppna kontorslandskap samt 15 lägenheter och en villa för uthyrning. Utöver detta finns större kontorslokaler att hyra.

Vad vill vi

Vi vill inspirera våra gäster till minnesvärda möten, kunskap, stora och små upplevelser, kreativitet och glädje. Vi tror vår miljö inbjuder till just detta. Hos oss ska det kännas som att ”komma hem”.

Välkommen till oss på Råbylunds Gård!

Håkan K. Pålsson