Aktiviteter

Aktiviteter i samband med konferens

Nedan hittar ni förslag på aktiviteter som vi erbjuder här på gården. Vi har nu även fullständiga rättigheter så vill ni lägga till middag/ mingel/ AW så kan vi ordna det!

Vill ni använda er av egna aktörer utanför vårt aktivitetsnätverk behöver vi kontaktas innan för genomgång och godkännande.
Kontakta oss för priser och tillgänglighet.

Tre- eller femkamp
De här roliga klassikerna är utomhus på våra gräsmattor och därmed beroende på väder. Välj valfritt mellan bland annat Kast med Hästsko, Boccia, Krocket, Jätte PlockePinn, Bean Bag Toss och Kubb. Vi tillhandahåller regler och poängblock till varje utmaning. Så klart kan man även välja att bara göra ett av spelen.

Dreja & Bygga i Lera på Ateljé Råbygård
En kort promenad ner på Byavägen ligger trevliga Ateljé Råbygård där ni kan prova på det keramiska hantverket som att ringla, kavla, dreja och skulptera, allt efter era önskemål.

Minimum antal deltagare är 6 personer. Max antal är 12 personer. Är ni en större grupp kan en aktivitet skräddarsys tillsammans med chokladprovning där man delar upp gruppen i två.

 

Chokladprovning
Ahlgrens Konfektyr med butiker både här i Lund och Malmö, är en av våra samarbetspartners när det kommer till chokladprovning. Helt efter era önskemål. Bara återkom med önskemål. Så återkommer vi med ett sött och gott förslag.

Skapa en Orkester
Att skapa ett vinnande team är inte det lättaste. Att få alla samspelta är A och O när man till exempel ska bilda en orkester, men även i alla sorters team. Samspel Team Music hjälper er med just detta på ett fantastiskt och oförglömligt sätt! På ca 2 timmar kommer ert team att spela ljuvlig musik tillsammans, och kanske upptäcker ni även en del nya talanger i teamet…

Våra fotoväggar
Sammanlagt består våra fotoväggar av över 150 foton på både kända och mindre kända personer och uppfinningar, platser och byggverk. Utmaningarna är oändliga; lärorikt, roligt och garanterat några Aha moments!

Musikquiz/ Allsångsquiz
Härliga pågarna Jocke och Fille bjuder på en riktig quizupplevelse med frågor som passar alla, tillsammans med medryckande musik.

Bensträckare
Precis utanför gården finns ett trevligt promenadstråk som går runt den lilla sjön. Ta med gruppen på en liten bensträckare och få samtidigt lite frisk luft. Kostnadsfritt och bra för hjärta och hjärna!

Sherlocked
Sällskapet delas upp is team som sedan ska lösa ett flera decennier gammalt fall (eller case som de kallar det). Med hjälp av bevismaterial gäller det att vara första laget att knäcka fallet. Det finns flera olika Cases att lösa så detta kan man göra flera gånger. Otroligt roligt, spännande och mystiskt! 60-90 minuter. Se separat informationsblad.

Didgeridoo
Segway, Pilbåge, sumo- bumperfotboll, Green Hat Challenge, Mekansik tjur, Lådbilsbygge, Icaros Flygsimulator, Skyttesimulator – utbudet är oändligt! Se separat informationsblad.
Pris varierar beroende av aktivitet – se separat info blad

Vinprovning
Lär er mer om vinets härliga värld, upptäck något nytt eller njut av det ni redan känner till.

Ölprovning
Från mörk till ljus? Bara ljus, bara mörka, valen är oändliga!

Knep & Knåp
Kan ni lösa de klassiska Hjärnkittlarna inom en viss tid? Med risk för viss frustration dock mycket avkopplande och roligt! Lånas gratis i baren och där finns 7 olika varianter.

Mindfulness
Föreläsningar och övningar med Christel Lilja på Ny Insikt
Förbli fokuserad – trots krävande och stressig miljö / 60-90 min
Inspirationsföreläsning om vikten av återhämtning, vad mindfulness är och vad forskningen säger, vad det kan bidra med samt vad som händer fysiskt i våra kroppar då vi tränar mindfulness. Beroende på tid får ni också prova på att göra en eller några mindfulnessövningar för tips och verktyg att ta med sig i vardagen på jobbet och hemma.
Minimum 6 deltagare

Mindfulnessövningar och/eller Meditationsyoga
Föreläsningar och övningar med Christel Lilja på Ny Insikt – verktyg för ökat fokus / 30-90 min
Förutom att prova på olika sorters övningar i mindfulness får ni här också med er konkreta tips och verktyg att ta med in i vardagen. Detta för att lättare hitta fokus och hantera stress samt inte minst få kontakt med andetaget och kroppen för att genom det lättare vara mer medvetet närvarande i nuet. Vi skräddarsyr det upplägg som blir bäst för er.
Minimum 6 deltagare

Mindful vandring / 30-90 min
Föreläsningar och övningar med Christel Lilja på Ny Insikt .  Vi lämnar gården till fots och beger oss ut på en vandring. Vi vandrar i tystnad – för att få möjlighet att använda och uppleva vandringen genom våra olika sinnen. Beroende på avsatt tid gör vi också någon mindfulnessövning/meditation ute i naturen och eventuellt också någon två-och-två-övning.
Minimum 6 deltagare